EFECT / QUANTUM QUESTIONS 2020

În perioada 24 noiembrie - 12 decembrie, Centrul Cultural Clujean, prin proiectul Quantum, organizează a doua ediție a festivalului de știință Quantum Questions. Anul acesta, din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, festivalul este prezent cu o expoziție pop-up, EFECT - Quantum Questions, expusă în vitrinele stradale ale fostului Hotel Continental din Cluj-Napoca și ale ceainăriei Demmers Teehaus de peste drum.

Acum, mai mult ca oricând, este important să chestionăm modul în care trăim, modul în care ceea ce consumăm ne afectează și modul iresponsabil în care utilizăm resursele naturale poate să ne afecteze viitorul.

Pornind de la aceste introspecții, 12 artiști internaționali care lucrează la intersecția dintre artă, știință, teorie și experiment au fost invitați să prezinte lucrări prin care să propună răspunsuri la două întrebări esențiale: Care sunt consecințele pe termen lung ale acțiunii sau inacțiunii noastre din prezent și cum putem acționa în direcția efectelor pe care le dorim?

Ediția din acest an a festivalul de știință Quantum Questions este prezentat în cadrul STUDIOTOPIA și cofinanțat de Programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

QUANTUM

Quantum este un proiect al Centrului Cultural Clujean care își propune să dezvolte apetitul pentru știință și inovare în comunitatea locală și capacitatea a patru grupuri majore (profesori, muzee, artiști și industrie) de a se implica în activități și ateliere educaționale bazate pe participare și încurajarea creativității.
Quantum propune un program de educație STEAM pentru oraș (știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică) inspirat de nevoia unui prim centru de științe în România.

AFLĂ MAI MULT

CENTRUL CULTURAL CLUJEAN

Centrul Cultural Clujean este o organizație non-guvernamentală de cultură și dezvoltare durabilă care crede într-un oraș pe care cultura îl face prezent și uman. Misiunea sa este de a mobiliza cultura pentru a contribui la transformare socială și dezvoltare durabilă. Quantum propune un program de educație STEAM pentru oraș (știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică) inspirat de nevoia unui prim centru de științe în România.

AFLA MAI MULT
Organizat de:
Partener:
Partener comunicare:
Co-finantat:
Cu sprijinul:

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.